U wilt uw auto laten behandelen? Stuurt u daarvoor een mail met uw woonplaats en uw autotype naar info@mikesander.nl. U krijgt snel antwoord.

Om u inzicht te geven in wat er nodig is voor een goede anti-roestbehandeling, volgt hieronder een beschrijving van de werkzaamheden.

Schoonmaken

Eerst wordt de auto aan de onderzijde (zo nodig) krachtig schoongespoten in een wasstraat.

Visuele inspectie

Daarna doen we op een brug een visuele inspectie om na te gaan hoe de auto er aan de onderzijde aan toe is. Met perslucht spuiten we overgebleven vuil weg. Waar we roest vermoeden, hanteren we een schroevedraaier of plamuurmes om daar zekerheid over te krijgen.

Eventueel repareren

Wat dan zichtbaar wordt, leidt soms tot de keuze eerst reparatiewerkzaamheden te laten verrichten. Dat is verstandig. Het is niet zo zinvol een auto die al aan het doorroesten is, te behandelen. Dat kan dan beter na de reparatie gebeuren. Wij werken samen met las- en straalbedrijven die wij kennen en die desgewenst dit soort werk kunnen doen.

Drie dagen drogen

Als de inspectie geen bijzonderheden laat zien, moet de auto (indien van toepassing) enkele dagen drogen vanwege de wasstraat-behandeling. Het vocht kruipt namelijk tussen allerlei naden. Om het vet juist ook op die plekken te laten komen, moet de auto zo droog mogelijk zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden drogen we de auto na met perslucht. Holle ruimten spuiten we zoveel mogelijk schoon met perslucht.

Demonteren

Om Mike Sander Vet goed aan te kunnen brengen, volgt dan demontagewerk. Aan de voor-, achter- en onderkant van uw auto zitten de nodige voorzieningen die meestal eerst gedemonteerd moeten worden om dit werk goed te kunnen doen. Denkt u aan bumpers en binnenspatborden bij modernere auto’s, wielen, eventueel uitlaatdelen, hitteschilden, de benzinetank en het reservewiel (wanneer dit onder de auto hangt).

Afschermen

Wij pakken leidingen en kabels onder de auto in voordat we gaan spuiten, omdat deze altijd visueel te controleren moeten zijn. Dat is voor uw eigen veiligheid. De auto als geheel gaat ook in beschermingsfolie.

12 Man conserveert wielkast

Spuiten

Dan volgt het eigenlijke spuiten. Daarvoor hoeft de auto niet volledig ontdaan te zijn van oudere beschermlagen, omdat het vet het onderliggende materiaal afsluit. Voorzover daar sprake is van roestvorming, kruipt het vet door zijn eigenschappen tijdens warmere maanden (of in een verwarmde garage) verder in het materiaal waardoor roest gestopt wordt.

Het eigenlijke spuiten is in een uurtje voor elkaar. Maar zoals u merkt gaat er heel wat aan vooraf. En we zijn er dan nog niet…

Terugmonteren losse delen

Na afloop van het spuiten moet de auto een dag drogen. In de tussentijd monteren we de losse delen terug. Daarna kunt u er onmiddellijk weer mee rijden.

Deze grondige aanpak onderscheidt ons van andere bedrijven die dit soort behandelingen uitvoeren. Maar Mike Sander Nederland gaat voor de hoogste kwaliteit. We bevelen dit behandelingsniveau aan voor iedereen die zijn of haar voertuig de beste bescherming wil geven tegen roest.

Gratis herhaalinspectie na twee jaar

Na 24 maanden bent u van harte welkom om langs te komen met uw auto om te kijken hoe die er aan de onderkant uitziet. Waar nodig vullen we Mike Sander Vet aan. U betaalt alleen materiaalkosten.

Behandeling op maat

Sommige voertuigbezitters zoeken alleen een snelle manier om roest te stoppen voor een relatief korte periode. Ze willen een jaar of vijf met het voertuig doen, en willen voor die periode de auto beschermen. Daar hoort een aangepaste werkwijze bij, waarvan aanpak en resultaat natuurlijk afwijken van de eerstgenoemde benadering. 

De betrokkenheid bij uw auto hoeft er niet minder om te zijn! Daarom zoeken we ook in dat geval voor u naar een goede oplossing.

Net gerestaureerd

Wellicht is uw voertuig net gerestaureerd. In dat geval passen we onze werkzaamheden natuurlijk aan op de conditie van het voertuig. We kunnen ook op locatie de auto komen voorzien van een behandeling met Mike Sander Vet. Informeer naar de voorwaarden.

Meer weten?

Verschillende soorten klanten kunnen dus bij ons terecht.

Bel, mail of kom langs, dan bekijken we samen wat er moet gebeuren en welk prijskaartje daaraan hangt. Een inspectie van uw auto kost 60 euro incl. BTW. U krijgt hiervoor advies en een fotoverslag per e-mail thuisgestuurd. Van dit bedrag krijgt u 30 euro terug als u een behandeling bij Mike Sander Nederland of een aangesloten verwerker laat uitvoeren.

Mike Sander Nederland, info@mikesander.nl, Auke Schouwstra, 06-51242261*

*zes dagen per week beschikbaar, zondag gesloten

11 Man conserveert onderkant holle ruimten

Vertel dit verder!