Volvo-Lotte kiest voor Mike Sander Vet

Amazons, P1800’s, Kattenruggen, Duetts maar ook jongere Volvo-typen: Volvo-Lotte in Ophemert knapt ze op en onderhoudt ze. Sinds kort met hulp van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest.

Eigenaar Alain Pondman was al jarenlang Volvo-fan en actief in Volvo-clubkringen toen hem een paar jaar geleden een verrassing ten deel viel: op de Volvo klassiekerbeurs won hij via een verloting een prachtige, reebruine Volvo Katterug.

Volvo van Alain Pondman van garage Volvo-Lotte

De reebruine Katterug die Alain via een loterij won

Pondman: ‘Ik heb saxofoon gestudeerd op het conservatorium, maar deze gebeurtenis leidde mij op een ander pad. Ik ben een locatie gaan zoeken waar ik het onderhoud van klassieke Volvo’s kon gaan verzorgen. Dat doe ik samen met een aantal professionals die zelf ook Volvo-enthousiasteling zijn.’

Drie jaar geleden streek Pondman neer in Ophemert. Het bedrijf noemde hij Volvo-Lotte, vernoemd naar de Volvo die hij won. Die gaf hij al eerder de naam ‘Lotte’, verwijzend naar het lot waardoor de auto in zijn bezit kwam.

Het bedrijf beschikt in Ophemert over een grote ruimte waar Volvo’s in consignatie en verkoop staan. Daarnaast verzorgt Alain Pondman met zijn team restauraties en onderhoud. Ook verkoopt hij onderdelen.

Ook Volvo’s roesten

Volvo’s hebben de naam sterk gebouwd te zijn, en het plaatmateriaal van de auto’s is ook steviger dan gemiddeld. Toch geldt ook voor Volvo’s dat ze roesten. Alain Pondman: ‘Als je ze buiten in de regen laat staan en ermee over gepekelde wegen rijdt, dan roesten deze auto’s natuurlijk ook. Met de juiste anti-roestbehandeling kan je er wel 60 jaar mee rijden, maar als je dat laat verslonzen is ook een Volvo zo weg’.

Mike Sander Vet tegen roest

Volvo Lotte start op verzoek van een klant nu met de toepassing van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet. ‘Ik kende het product al van het carrosserieband, dat is weefsel met een vetlaag. Dat gebruiken we al langer om er bij Volvo  Amazons roestgevoelige constructies achter de voorspatborden mee te beschermen’, vertelt hij. ‘Nu gaan we Mike Sander Vet breder toepassen op een Amazon. We behandelen naden, kokers, balken en de wielkasten ermee. Omdat het vet na het verwarmen stolt op de auto, kan ik me goed voorstellen dat het een effectieve beschermlaag vormt. Andere producten blijven dun en lekken daardoor uit de auto, dat gaat ten koste van het beschermende effect’.

Roest krijgt geen kans

Wat Mike Sander Vet uniek maakt is dat het geen oplosmiddelen bevat. Het droogt nooit uit en sluit staal dus effectief af voor vocht en zuurstof. Daardoor krijgt roest geen kans!

Vertel dit verder!