‘De testuitslag van Mike Sander Vet heeft me overtuigd’

Een Daf 46, een stoere Chevybus, een CX-break en een Seat Ibiza met Porsche-motor. Die vormen het wagenpark van Jeroen Koldewijn. Om ze te beschermen tegen roest gebruikt hij Mike Sander Corrosiebeschermingsvet.

‘Een aantal jaar geleden had ik een Citroën GSA. Die heb ik net over de grens in Duitsland laten behandelen met Mike Sander Vet, omdat de auto toen nog roestvrij was. Dat is me heel goed bevallen. Ik heb er daarna nog een jaar of drie mee gereden, en de auto bleef roestvrij’, vertelt Jeroen.

Beste beschermingsproduct

‘Indertijd zocht ik op internet gericht naar informatie over het beste beschermingsproduct tegen roest. Veel mensen praten elkaar na en kiezen voor hetzelfde product. Dinitrol wordt vaak genoemd. Ik heb veel op internet gezocht, en in een Duitse test zag ik dat Mike Sander Vet als tweede eindigde. De eerste was een vergelijkbaar product dat veel duurder is. Het bedrijf in Duitsland dat mijn GSA in het Mike Sander Vet zette, gaf me ook nog een kopie mee van die test’.

Voor de Daf en de Chevybus heeft Jeroen besloten dat hij ze zelf wil gaan behandelen met Mike Sander Vet. ‘Ik heb de bus nu voor een deel behandeld. Het vet is zo hard dat het moeilijk uit het blik te krijgen is, daarom heb ik het blik maar even in zijn geheel op het fornuis gezet. Toen ging het makkelijk. Daarna heb ik het vet in de vetverwarmer van Mike Sander gedaan om het verder op te warmen.’

Geen last van hoge verwerkingstemperatuur

‘Wanneer je de pan tussentijds uitzet, duurt het wel even voor ook het vet in de aftapkraan weer vloeibaar genoeg is. Het verspuiten zelf is me verder prima bevallen. Ik dacht aanvankelijk: 120 graden, dat is best heet. Ik heb met gewone werkhandschoenen aan gewerkt, en ik heb er geen last van gehad.’

‘In de Chevybus heb ik nu één blik van vier kilo leeggespoten. Ik wil ook de onderkant ermee behandelen, op de kwetsbare plekken. Zoals felsranden en wielkasten. En daarna verder met de Daf en de CX!’

Jeroen Koldewijn heeft een eigen bedrijf waarmee hij bijzondere reizen organiseert naar noordoost-Spanje. Check www.vacancescatalunya.nl.

Vertel dit verder!