Mike Sander Vet: voor iedere auto het beste

De afgelopen maanden vroegen tientallen auto- en camperbezitters via de site informatie aan voor het behandelen van hun voertuig. Voor wat voor soort auto’s komen er nu zoal aanvragen binnen?
 
Dat loopt erg uiteen. Van een eenvoudig Renault-4tje tot een exclusieve Ford Mustang Cabriolet, en van een gedistingeerde Austin Healey tot een praktische auto als een Ami-8.
 
Campers
 
Op de collage laat ik wat auto’s zien waarover informatieaanvragen binnenkwamen. Campers zitten er ook regelmatig tussen. Het bizarre is namelijk dat vooral buscampers als basis een eenvoudige bestelbus hebben. Bizar, omdat de verbouwde bus vele malen duurder is dan het origineel. Maar de producent houdt voor het origineel rekening met een gebruikstijd van een jaar of acht. Daarna ruilen aannemers zo’n busje weer in voor de volgende. Aan roestpreventie wordt door de producent meestal niet heel veel gedaan.Camperbezitters kunnen daar de dupe van worden.
 
Roest
 
Want zij hebben het voornemen veel langer met hun buscamper te doen. Daarom is het erg belangrijk om tijdig maatregelen te nemen tegen roest. Omdat er ook nogal eens gezaagd is in de oorspronkelijke constructie, treedt roest op hele onverwachte plekken op. Een behandeling is dan noodzakelijk om zo lang met je camper te kunnen doen als je wilt.
 
Laswerk is duurder
 
Ook voor jeeps wordt regelmatig informatie aangevraagd. LandRovers lijken robuust maar zijn roestgevoelig. De gebruiksomstandigheden zijn vaak zwaar. En voor iedere auto geldt: laswerk na roestschade is uiteindelijk veel duurder dan een preventieve behandeling!
Vertel dit verder!