Jean-Louis, restaureert Mercedessen: “Mike Sander biedt de beste bescherming”

Jean-Louis Stolk restaureert al jaren Mercedessen in het familiebedrijf in Balkbrug. Klassiekers, oldtimers en youngtimers. Hij gebruikt sinds een aantal jaren Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest om gerestaureerde auto’s goed te conserveren.

Waarom kiest u voor Mike Sander Vet?

“Voor holle ruimtes en voor roestgevoelige plekken kies ik voor Mike Sander Vet, omdat het de beste bescherming biedt tegen roest. Het is heel simpel: iets vet houden is de beste remedie tegen roest. En dat doet Mike Sander Vet. Roestplekken die bedekt worden met Mike Sander Vet, roesten niet verder”.

Hoe verwerkt u het?

“Wij gebruiken het alleen als we auto’s compleet restaureren. Dan spuiten we het in de holle ruimten, en ook elders op de bodem als dat nodig is. Dat hangt onder andere af van het gebruik van de auto. Voor auto’s die alleen ‘s zomers gebruikt worden, gebruik ik Unterbodenwax van Mercedes Benz. Ook een heel goed product. Maar als je ‘s winters met de auto wil rijden, moet je hem extra beschermen”.

stolk4

Er zijn veel alternatieven. Zijn die niet goed?

“We krijgen hier regelmatig auto’s binnen die behandeld zijn met Dinitrol. Bij al die auto’s roestte het metaal onder de beschermingslaag gewoon verder, zagen wij. Bovendien is het heel arbeidsintensief om zo’n laag te verwijderen. Als ik aan zo’n auto moet werken breng ik altijd meer arbeidsuren in rekening, vanwege het extra werk om hem schoon te maken. Het voordeel van Mike Sander Vet is dat het makkelijk te verwijderen is”.

De alternatieven zijn wel goedkoper.

“Wij doen bij uitzondering weleens antiroest-behandelingen hier. Ik heb genoeg ander werk. Maar de prijs die we dan hanteren ligt ongeveer twee keer zo hoog als de behandeling met Dinitrol. Dat komt omdat er veel tijd met de behandeling gemoeid is. Wie zo’n behandeling wil, kan beter contact leggen met de importeur van het product in Nederland”.

Heeft Mike Sander Vet ook nadelen?

“Het blijft vettig, dus er plakt vuil aan. Daarom gebruiken wij het in holle ruimtes en op roestgevoelige plekken. We passen het niet overal toe”.

Mike Sander Vet gaat vloeien als het warm wordt. Is dat geen groot nadeel?

“Dat valt erg mee. Als het warm wordt, gaat het kruipen. Dat is juist goed, want dat is heel belangrijk voor de bescherming van roestgevoelige felsnaden en dergelijke. Na een conserverende behandeling druipt een auto altijd na. Dat is bij waxbehandelingen ook zo. Na een poosje wordt het minder”.

Heeft u Mike Sander Vet ook voor eigen auto’s gebruikt?

“Twaalf jaar geleden kocht ik een oude Mercedes 190 die aan de onderzijde roestte, onder andere bij de opkrikpunten. Het was niet mijn bedoeling er lang mee te rijden. Ik heb de antisteenslag met een scherpe beitel verwijderd, en de hele onderkant en alle holle ruimtes met Mike Sander Vet behandeld. Ik heb er nog acht jaar mee gereden, totaal zo’n 500.000 kilometer! Ik waste die auto maar drie keer per jaar, bij wijze van spreken. Na acht jaar heb ik de onderkant eens schoongemaakt. En wat bleek? De auto was niet verder gaan roesten”.

Vertel dit verder!