Hoe verwerk ik Mike Sander Corrosiebeschermingsvet?

Bij een anti-roest behandeling van uw voertuig/ oldtimer met Mike Sander Corrosiebeschermingsvet komt veel kijken. We nemen u stap voor stap mee in het verwerkingsproces en hopen u zo inzicht te geven in wat nodig is voor een effectief resultaat.

Wat heeft u nodig

Speciaal voor u hebben we startpakketten samengesteld waarbij u in een handomdraai de benodigdheden kunt bestellen. Uiteraard zijn de benodigdheden ook los verkrijgbaar in onze webshop.

Tip: zorg voor een opgeruimde ruimte voordat u met de anti-roest behandeling begint. Het scheelt u achteraf veel schoonmaakwerk!

Demonteren

Om Mike Sander Vet goed aan te kunnen brengen is het nodig bepaalde delen te demonteren. Denk daarbij aan de interieurdelen, wielen, modderschermen, binnenschermen, stofdoppen, reservewiel etc. Soms is het nodig kleine gaatjes te boren om zo de holle ruimtes goed te kunnen behandelen. Deze worden na de behandeling afgedicht met zogeheten boorpluggen.

Schoonmaken

Alvorens u kunt beginnen met de anti-roestbehandeling met Mike Sander Vet is het nodig het voertuig aan de onderzijde schoon te maken. Dit kan met perslucht en borstels of met water onder hoge druk. Perslucht heeft als voordeel dat tijdens het schoonmaken het voertuig droger wordt door de langsstromende lucht. Ook blijf je zicht houden op de vervuiling en het verdwijnen er van. Schoonmaken met hogedruk warmwater adviseren wij alleen bij zwaar vervuilde voertuigen. Daarbij moet u denken aan voertuigen die frequent op onverharde paden rijden, veel met zout in aanraking zijn geweest en/of veel olie hebben gelekt. Als het voertuig met water is gereinigd adviseren wij deze daarna eerst weer in gebruik te nemen voor normaal straatverkeer. Het voertuig kan dan een langere periode drogen. Een periode van enkele uren tot enkele dagen is niet voldoende, tenzij u gebruik kunt maken van geforceerde droging in bijvoorbeeld een droogcabine. Een anti-roest behandeling van een net met water schoongemaakt voertuig leidt tot ingesloten water met alle gevolgen van dien.

Oudere beschermlagen hoeven niet geheel te worden verwijderd. Mike Sander Corrosiebeschermingsvet sluit het onderliggende materiaal af. Wanneer er sprake is van scheurvorming, kruipt het vet door zijn eigenschappen tijdens warmere maanden verder in het onderliggende materiaal waardoor roest gestopt, of nog beter, voorkomen wordt. Omdat Mike Sander Vet hecht aan de meeste ondergronden zal het de onderliggende coating niet aantasten. Mike Sander Vet is vrij van oplosmiddelen en weekmakers en droogt hierdoor nooit uit. Een oude beschermlaag die loslaat dient wel te worden verwijderd.

Visuele inspectie

Na het reinigen en demonteren wordt de inspectie uitgevoerd van met name de onderzijde van het voertuig. Waar roest wordt vermoed is het bekloppen met een stomp voorwerp zoals een bolkophamer aan te raden. Roestschade hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Voor kleine hoekjes kunt u een plamuurmes of schroevendraaier gebruiken. Eventuele oude lagen coating kunnen zo worden beoordeeld en eventueel worden verwijderd.

Eventueel repareren      

Wanneer er tijdens de inspectie roestschade wordt geconstateerd adviseren wij eerst reparatiewerkzaamheden te (laten) verrichten. Het is niet zinvol een voertuig welke al aan het doorroesten is, te behandelen. Wilt u deze werkzaamheden uitbesteden dan kunnen wij u desgewenst hierin adviseren.

Afschermen

Alvorens te starten met de anti-roest behandeling raden we u aan het voertuig volledig in te pakken met bijvoorbeeld een beschermfolie. Dit is een statische folie die stof aantrekt maar daardoor ook strak over de auto ligt. De lak, ramen en sierlijsten worden hierdoor afgeschermd tegen stof tijdens het reinigen en tegen coating tijdens de behandeling. Bepaalde onderdelen onder het voertuig behoeven geen coating. Remmen, remslangen, rubberen hoezen, de uitlaat, de aandrijflijn, etc. worden ingepakt voor de behandeling.

De anti-roest behandeling

Het hete Mike Sander Vet (120gr) dient zorgvuldig te worden aangebracht. we raden u aan de anti-roest behandeling in 2 fases uit te voeren. De eerste fase bestaat uit het aanbrengen van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet. Het vet krijgt hierna de tijd te drogen waarna u controleert of alle delen voldoende gedekt zijn. In de tweede fase worden eventueel onvoldoende behandelde delen alsnog van Mike Sander Vet voorzien.

De eigenlijke behandeling is nu voltooid, nu rest nog het voertuig in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

Monteren losse delen

Na afloop van de anti-roest behandeling adviseren wij u het voertuig een nacht te laten drogen. Daarna kunt u de gedemonteerde delen terug plaatsen. Zodra het voertuig weer op zijn wielen staat kunt u de beschermfolie verwijderen en inspecteren en poetsen. Indien nodig kunt u een speciaal ontvettend middel gebruiken om uw voertuig te reinigen. U kunt hierna weer genieten van uw voertuig.

Meer weten?

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, we helpen u graag!

Wilt u de behandeling uitbesteden?

Ziet u toch op tegen het zelf uitvoeren van de anti-roestbehandeling met Mike Sander Corrosiebeschermingsvet en wilt u de behandeling uitbesteden aan professionals? Wij kunnen u advies geven welke behandelstations u kunnen ontzorgen.

Mike Sander Benelux, info@mikesander.nl

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus kijk eens hier:

En dit is ook interessant: