Gert-Jan, eigenaar Austin Healey (1957): “Mijn auto heeft een goede bescherming nodig”

“Ik heb twee Austin Healey’s, een uit 1957 en een uit 1967. Vooral de oudste heeft een extreem roestgevoelig punt: de bovenkant van de achterwielkasten ter hoogte van de deur. Daar komt veel vuil terecht door de achterwielen. Als je er niets tegen doet, is dat de plek waar een Healey gaat roesten.

img_3059

Ik had al eens met iemand van Mike Sander Nederland gepraat over de vraag: hoe houden we ons rijdend erfgoed op de weg, hoe houden we het zo lang mogelijk roestvrij. Ik raakte geïnteresseerd in de eigenschappen van Mike Sander Corrosiebeschermingsvet tegen roest.

Makkelijk op te brengen

Het voordeel vind ik dat het door een particulier makkelijk op te brengen is met de kwast, zolang dat maar van boven naar beneden is. In wielkasten bijvoorbeeld. Eerder werkte ik met tectyl, daar heb ik een hekel aan gekregen vanwege de vlekken die het geeft.

Ik weet waar de zwakke punten van mijn Healey zitten. Het heeft me veel tijd en geld gekost om verroeste stukken daar te verwijderen en nieuw plaatwerk aan te laten brengen. Door de bescherming met Mike Sander Vet hoop ik langer plezier te hebben van al dat werk.

Helemaal zeker weet ik dat natuurlijk niet. Om het effect echt goed te zien, zou ik bijvoorbeeld de linkerkant kunnen behandelen en aan de rechterkant die behandeling achterwege laten. Maar dat vind ik wat ver gaan.

Sjaal om

Ik sta nu op het punt een rally te gaan rijden. Die gaat ook door een gebied waar deze week gepekeld is. Ik ben blij dat er Mike Sander Vet op de kwetsbare plekken zit. Het voelt goed. Als ik het niet gedaan had, zou ik met tegenzin aan deze rit beginnen. Nu hoop ik er de meerwaarde van te ervaren.

Ik rij met open dak; als het buiten kouder is, doe ik een sjaal om. Die laag Mike Sander Vet geeft mij het gevoel dat ik mijn auto als het ware ook een sjaal omgedaan heb, die hem beschermt”.

Gert-Jan Geels